King Cashalot

King Chashalot är en slotmaskin som har hängt med länge – Microgaming lanserade den redan år 2004. Den är berömd för sin stora växande jackpott som startar på $100 000. Det är en poolad jackpott som matas av King Cashalot-spelare i alla de nätcasinon som erbjuder denna slot.

King Cashalot

Exempel på stora utbetalningar:

  • $1 527 228 den 30 april år 2011
  • $445 100 den 27 maj år 2012
  • $399 269 den 3 februari år 2013
  • $361 442 den 13 augusti år 2013
  • $111 362 den 13 maj år 2011

King Cashalot spelAtt vinna en växande jackpott

För att ha chans att vinna den växande jackpotten måste du satsa 45 mynt på spelomgången. För den som spelar i USD innebär detta en satsning på $2,25 eftersom myntvärdet är fast på $0,05.

Om fem King Cashalot-symboler radar upp sig på den nionde spellinjen vinner du den växande jackpotten, förutsatt att du satsade 45 mynt på den här spelomgången.

Information om King Cashalot

Speltillverkare

Microgaming

Premiär

2004

Tema

Hovliv

Antal hjul

5

Antal spellinjer

9

Myntvärden

$0.05

Minsta möjliga satsning per spelomgång

$0.05

Högsta möjliga satsning per spelomgång

$2.25

Vildsymbol

Ja

Spridningssymbol

Ja

Bonussymbol

Ja

Free spins-läge

Nej

Bonusbana

Ja

Växande jackpott

Ja

Fast jackpot

15 000 mynt

RTP

Drygt 90 procent

Mobilversion

Nej

Man kan inte justera myntvärdet på King Cashalot, utan det är alltid $0,05 för den som spelar i valutan USD. Däremot får man välja hur många spellinjer man vill satsa på (1-9) och hur många mynt som ska satsas per aktiverad spellinje: 1 mynt, 2 mynt, 3 mynt, 4 mynt eller 5 mynt.

Det är bara när du satsar 45 mynt på en spelomgång som du har chans att vinna den växande jackpotten.

Lägsta möjliga satsning på King Cashalot är $0.05 x 1 spellinje x 1 mynt = $0,05 per spelomgång. Högsta möjliga satsning är $0,05 x 9 spellinjer x 5 mynt = $2,2 per spelomgång.

Tema

Temat för King Cashalot är hovlivet med bankettmat i överflöd. Symbolerna kan huvudsakligen delas in i två kategorier: hovfolk och mat. Den första kategorin befolkas av kungen, drottningen, knekten och prinsessan, som underhålls av gycklaren och skräms av draken. I den andra kategorin hittar vi den smaskiga mat som hovet mumsar i sig, såsom griljerad skinka, helstekt fågel, tårta, frukttallrik och fisk- och skaldjur.

Vildsymbol

Kungen själv är vildsymbol och kan ersätta vilken symbol som helst utom gycklaren och draken.

När kungen fungerar som vildsymbol och på så vis hjälper till att bilda en vinnande kombination multipliceras vinsten med två. Vildsymbol fungerar alltså som 2x-multiplikator.

King Cashalot bonusJackpottsymbol

Kungen är inte bara vildsymbol, utan den fungerar även som jackpottsymbol hos King Cashalot. Du behöver få fem kungar på den nionde spellinjen för att vinna den växande jackpotten. Den nionde spellinjen måste vara aktiv för att du ska erhålla den växande jackpotten.

Spridningssymbol

Gycklaren är en spridningssymbol. Det räcker med att få minst två gycklare, utspridda hur som helst på hjulen, för att belönas med mynt.

Free spins-läge

King Cashalot har inte något free spins-läget.

Bonussymbol

Draken är en bonussymbol som kan visa sig på hjul #2, #3 och #4. Om drakar visar sig på andra, tredje och fjärde hjulet samtidigt startar bonusbanan.

Draken betalar inte ut några myntvinster på egen hand, utan finns bara till för att trigga bonusbanan.

Bonusbana

Slotten King Cashalot har en interaktiv bonusbana där du får välja mellan åtta olika skattkistor. När du har valt en skattkista och kikat i den får du välja mellan att nöja dig med den vinsten (tryck på Keep), eller tacka nej till vinsten (tryck på Pick Again) och välja en ny skattkista. Du kan välja Pick Again tre gånger.

Fast jackpott

Om du får fem King Cashalot-symboler på någon annan spellinje än den nionde vinner du en fast jackpott på 15 000 mynt, förutsatt att du aktiverat den spellinje som kungarna visar sig på. En jackpott bestående av15 000 mynt innebär en vinst på $750 för den som spelar King Cashalot i valutan USD.